List otwarty w sprawie odwołania P. Dyrektor Teatru Rozrywki w Chorzowie

List otwarty

Pieronie chopy weżcie na wstrzymanie

Roztomiły a Zocny Panie Marszałku

Członkowie Stowarzyszenia Wykonawców, Animatorów a Twórców Górnego Śląska „SWAT” zgromadzeni na corocznym trefie sprawozdawczym w dniu 10 czerwca 2019 roku wyrażają swój głęboki niepokój i troskę o stan kultury w województwie śląskim, w szczególności po pochopnej decyzji odwołania ze stanowiska panią dyrektor Teatru Rozrywki w Chorzowie

Zocny Marszałku naszom kulturom nie może rzondzić jeno polityka a szczególnie kulturom na Wierchnim Ślonsku , kaj kształtowała się pod auspicjami poru państwowości. Bo polityka może abo dużo zrobić dobrego, ale jeszcze wiency może zepsuć.

Pochopne odwołanie Bogu ducha winny pani dyrechtor,po użyciu poru niegodnych sformułowań bez gościa kery przekroczył granice kindersztuby, nie godzi się ze śląskim poczuciem prawości bo ani tyn celebryta jeji podwładnym ani szkolorzym i mo prawo godać co chce a te godanie świadczy ło jego kulturze i nijak się mo do p. Dyrechtor .  Natomiast upominanie takowy osoby w bezpośredni konwersacyji  było by wielce niezrynczne , tym bardzi że rozmowa boła prywatno

Jednym słowym wypisz wymaluj, jako w tym przysłowiu :  szewc zawinioł , kowola powiesiyli.

Prezes Marian Makula

pobierz: